referenties

eerdere ervaringen die je zo een indruk kunnen geven:

Juf Margit groep 2

In het park om de hoek was niet veel te zien. Toch heeft Marianne er daar een hele leuke ochtend van gemaakt. over het bouwen van de nesten en het renspel hadden de kinderen het erna nog over. De afwisseling tussen luisteren en bewegen is heel fijn. Marianne weet de kinderen nieuwsgierig te maken en zorgt voor een hele leuke afwisseling.

juf Kelly groep 3:

Kinderen zitten tegenwoordig helaas veel binnen met laptop of iPad. Aan de hand van dit project kunnen we ze uitdagen om dit vaker te gaan doen met ouders. En het werkte er zijn verschillende ouders naar me toe gekomen om te vertellen dat de kinderen heel enthousiast thuis zijn gekomen en dat ze terug de natuur in willen. Marianne wist erg veel van de natuur af. De les werd enthousiast verteld waardoor de kinderen vanaf het begin goed mee deden.

Juf Karin en juf Barbara groep 3/4:

Dat er in de directe omgeving zoveel te zien is dat de moeite waard is om te ontdekken en over te leren vond ik het meest waardevol tijdens deze ontdek buiten lessen. Ze zijn zich meer bewust van hun omgeving geworden en wat er allemaal leeft. Het heeft zeker bijgedragen aan respect voor de natuur om hen heen. Marianne sloot goed aan bij de belevingswereld van de leerlingen.
Wat erg waardevol was voor ze was hier echt de vrijheid krijgen om te gaan ontdekken, anders dan luisteren naar een les. Zelf ervaren met de zintuigen en risico’s mogen nemen….De fascinatie voor kriebelbeestjes is gebleven. Zeker een aanrader, zulke lessen blijven hangen, beter dan elk boek of filmpje. Marianne was heel relaxed naar de kinderen, had al het geduld en ze geniet echt van het geven van deze lessen. De liefde voor de natuur is af te lezen.

Juf Veerle groep 7:

Dat er zoveel te doen, te zien is en gebeurd in de natuur was bijzonder voor de kinderen. Het jonge gansje wat gepakt werd door de kraai maakte erg veel indruk op ze. Het wordt heel enthousiast overgedragen.

Pedagogisch medewerkers van KDV de Lange Keizer

Er was een verhaal wat elke keer terug kwam tijdens de verschillende activiteiten. De kinderen waren erg enthousiast over de kikkers die verspreid tegen de bomen aanstonden. Tijdens het maken van de soep moesten er gele bloemen worden geplukt. Naast de paardenbloemen stonden ook uitgebloeide paardenbloemen. Die vonden de kinderen erg interessant. Ze plukte er allemaal een en gingen blazen. Dat vonden ze zo leuk. Toen we terug liepen zagen we overal uitgebloeide paardenbloemen en gingen de kinderen die uiteraard blazen.  Het ontdekken van de natuur door spelenderwijs activiteiten aan te bieden is zo leuk bij deze Peuters in het Wild natuurbeleving workshops.

Scroll naar boven